Evenement hervat? Kies voor slimme druktemeter

Terug

Bereid u nu alvast voor!

Kerstmarkten, Sinterklaasintochten, sporttoernooien, muziekfestivals en concerten … momenteel liggen alle publieke evenementen stil. Deze situatie is zeer nijpend en moeilijk. Toch komt er een moment dat evenementen hervat mogen worden. Zorg dat u zich nu alvast voorbereidt op hervatting van uw evenement! Lees hier meer.

Het coronavirus houdt ons in zijn greep. Hoewel het aantal besmettingen langzaam weer afneemt, is het virus nog volop aanwezig. Momenteel zitten we in een gedeeltelijke lockdown. Dit houdt in dat we zoveel mogelijk thuis moeten werken, we met maximaal twee personen buiten mogen zijn en we maximaal twee personen thuis mogen ontvangen. Restaurants, lunchrooms en cafés zijn gesloten en er mag ’s avonds en ’s nachts geen alcohol verkocht worden. Daarnaast is het aantal personen in binnenruimtes teruggebracht. 

Publieke evenementen liggen stil

Door deze maatregelen liggen nagenoeg alle publieke evenementen stil, zoals braderieën, Kerstmarkten, Sinterklaasintochten, filmfestivals, sporttoernooien, marathons, beurzen, conferenties, concerten, muziekfestivals, foodtruckfestivals, bevrijdingsfestivals en andere vieringen van nationale feestdagen. Dit is een zeer grote klap voor de evenementenbranche, want evenementenorganisaties worden hard getroffen. Dat geldt niet alleen voor de organisatoren zelf, maar ook voor de bedrijven die aan deze events verbonden zijn. Denk aan toeleveranciers, podiumbouwers, standbouwers, verhuurders van locaties, cateringbedrijven, artiesten en musici.
 

Wanneer er weer publieke evenementen worden gehouden, wilt u uw evenement ook hervatten.


Hervatting van evenementen

We weten niet hoelang het coronavirus nog in ons midden is en we weten niet hoelang het nog duurt voor evenementen hervat mogen worden. Eén ding is zeker: zodra het aantal besmettingen fors daalt en het virus onder controle is, worden er steeds meer evenementen hervat. Wanneer er weer publieke evenementen worden gehouden, wilt u uw evenement ook hervatten. Zeer waarschijnlijk moet u bij deze evenementen rekening houden met de anderhalvemetersamenleving – de nieuwe werkelijkheid. Daarom is het van belang om bij de organisatie van uw evenement na te denken over het waarborgen van de veiligheid, het reguleren van bezoekersstromen en het handhaven wanneer er onveilige situaties ontstaan. 

Helpen bij voorbereiding evenement

Wanneer evenementen hervat mogen worden, wilt u hier zo snel mogelijk op inspelen. Zorg dat u tijdig nadenkt over de benodigde aanpassingen van uw evenement, zodat deze voldoet aan de strikte spelregels. U moet misschien op tijd beginnen met het aanvragen van vergunningen bij de gemeente. Zorgt dat u een goed doordacht evenementenplan heeft, waarmee u deze vergunningen kunt verkrijgen. De slimme druktemeter helpt u graag bij de voorbereidingen van uw evenement. Zo kunnen wij niet alleen maatwerkoplossingen bieden op het gebied van crowd management en video-analytics, maar ook kunnen wij u adviseren en begeleiden over slimme oplossingen voor bezoekersspreiding en bezoekersstromen. Dit doen wij voor verschillende evenementenorganisaties, waaronder een groot zomerfestival in de Randstad. 

Case: groot festival in de Randstad

Het 3-daagse zomerfestival staat in het teken van muziek, sport, spel en horeca met jaarlijks 80.000 bezoekers. Al tien jaar lang wordt het festival georganiseerd. De organisatie vertelt: “Dit voorjaar hebben we het besluit moeten nemen om editie 2020 uit te stellen naar 2021. Omdat we ons niet kunnen voorstellen het nóg een jaar zonder festival te moeten stellen, zijn we al volop bezig na te denken hoe we het festival volgend jaar willen vormgeven. We denken verschillende scenario’s uit en uiteraard omvatten bijna alle scenario's inachtneming van de gevolgen van het coronavirus. Essentieel hierbij is een andere vorm van crowd management en regulering van bezoekersstromen dan wat we tot nog toe gewend waren. De slimme druktemeter speelt hierbij een cruciale rol.”
 

Up-to-date inzicht in de bezetting van het terrein


Inzicht in bezoekersstromen

De organisatie heeft de expertise van slimme druktemeter ingeschakeld. “De slimme druktemeter geeft ons inzicht in onder andere bezoekersstromen, bezoekersaantallen, heatmaps van het terrein en projecties van bezoekers. Zo hebben we up-to-date inzicht in de bezetting van het terrein en de inzet van crowd management. Wat we misschien nog wel het meest belangrijk vinden, is dat we de slimme druktemeter niet 'as-is' gebruiken, maar dat we de scenario's ook kunnen aanpassen. Wanneer de overheidsmaatregelen weer veranderen, kunnen we de scenario’s daar precies op aanpassen. Dit is in de huidige omgeving, de nieuwe werkelijkheid, erg belangrijk!” 

Neem contact met ons op!

Wilt u gebruikmaken van de maatwerkoplossingen van slimme druktemeter? Of wilt u dat wij nu alvast meedenken over de hervatting van uw evenement? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op! In een persoonlijk gesprek bespreken wij de mogelijkheden met u.