Reguleer drukte in uw vaccinatiestraat

Terug

Om het coronavirus een halt toe te roepen, kunnen mensen zich laten vaccineren. De komende maanden worden er honderden vaccinatiestraten en vaccinatielocaties opgericht en wordt een groot deel van de Nederlanders ingeënt. Wilt u de drukte op uw vaccinatielocatie reguleren? Kies voor de maatwerkoplossingen van de Slimme Druktemeter!

In Nederland is het coronavaccinatieprogramma gestart. Op 6 januari 2021 zijn de eerste personen geprikt en inmiddels zijn er ruim 75.000 mensen gevaccineerd, onder wie ziekenhuismedewerkers en andere zorgmedewerkers. Op 18 januari is er gestart met het vaccineren in verpleeghuizen en in de gehandicaptenzorg. Voor het vaccineren wordt er een stroomschema gevolgd, waarbij de meest kwetsbaren én de zorgmedewerkers als eerste gevaccineerd worden. Als dit schema gevolgd wordt, zou in de herfst iedereen in Nederland gevaccineerd moeten zijn. 

Drukte op vaccinatielocaties

Het wordt de komende maanden een heel karwei om alle Nederlanders te vaccineren. Nederland telt bijna 17,5 miljoen mensen en een groot deel van hen wil zich laten inenten tegen het coronavirus. Hoe kan het vaccineren in goede banen worden geleid? In alle 25 veiligheidsregio’s van Nederland zijn vaccinatielocaties ingericht en de verwachting is dat er op den duur legio vaccinatiestraten komen. In deze straten worden mensen op afspraak gevaccineerd: men krijgt bijvoorbeeld een tijdslot waarin ze verwacht worden. Hoewel de drukte hiermee deels gereguleerd kan worden, wordt er toch voorzien dat er drukke situaties gaan ontstaan.
 

Met onze slimme video-analysesoftware kunnen wij vaccinatiestraten en vaccinatielocaties helpen de drukte te reguleren.


Toepassingen Slimme Druktemeter

Schakel daarom de expertise in van de Slimme Druktemeter. Met onze slimme video-analysesoftware kunnen wij vaccinatiestraten en vaccinatielocaties helpen de drukte te reguleren, zodat er geen onveilige situaties ontstaan en mensen doorlopend gevaccineerd worden. Zo kunnen we onze video-analysesoftware inzetten voor de volgende doeleinden: 

 • Wachttijden meten en communiceren
  Bij de ingang van de vaccinatiestraat kan een camera worden geplaatst. Deze camera telt bijvoorbeeld het aantal personen dat de vaccinatielocatie bezoekt. Op deze manier kan inzichtelijk worden gemaakt hoe druk het in uw vaccinatiestraat is. Daarnaast kan er ook bij de uitgang een camera worden geplaatst. Hiermee kunt u meten hoe lang mensen gemiddeld aanwezig zijn en hoe lang de vaccinatie per persoon duurt. Deze gegevens kunt u communiceren op diverse communicatiekanalen, zoals uw website of bij de ingang van de vaccinatiestraat. Is er een rij met wachtenden, dan kunnen zij zien wat de actuele wachttijd is of u kunt zelf met dit inzicht uw afspraken in de toekomst optimaliseren.

  De gegevens worden verzameld in een overzichtelijk dashboard, inzichtelijk voor de toezichthouders of beveiligers van uw vaccinatiestraat. Hier staat de actuele drukte duidelijk in vermeld. Ook kan het dashboard werken met historische meetgegevens, namelijk eerder verkregen data. Is het iedere dag op een bepaald tijdstip heel druk, dan kunnen uw medewerkers hierop acteren. 
   
 • Controle aantal aanwezigen en aantal gevaccineerden
  Aan de hand van de meetgegevens van de Slimme Druktemeter krijgt u ook inzicht in het aantal aanwezige personen. Zijn er op een dag 600 mensen in uw vaccinatiestraat geweest en zijn hier slechts 450 personen van gevaccineerd? Dan weet u dat veel mensen met een begeleider komen. Is dit wenselijk, of wilt u mensen oproepen om zoveel mogelijk alleen te komen (indien mensen geen begeleider nodig hebben)? Zo kunt u drukte nog beter reguleren. 
   
 • Drukke plekken inzichtelijk maken
  Daarnaast is het mogelijk om met onze slimme video-analysesoftware te meten op welke plekken veel mensen bij elkaar komen. Dit noemen we ook wel heatmaps. Zijn er veel personen op dezelfde plek, dan licht die plek op (met bijvoorbeeld een warmtebeeld of gekleurd beeld). Ziet u bijvoorbeeld dat het druk is bij de in- en uitgang van uw vaccinatielocatie, dan kunt u hier actie op ondernemen. Plaats de in- en de uitgang niet bij elkaar. Ook kunt u mensen een bepaalde looproute laten volgen, zodat ze niet tweemaal over dezelfde gang lopen en tegenliggers tegenkomen. 
   

Slimme Druktemeter voor uw vaccinatielocatie?

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden van de Slimme Druktemeter: deze kunnen worden ingezet voor vaccinatielocaties maar ook voor tal van andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan stemlokalen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Wilt u dat wij met u meedenken over een passende oplossing voor crowdmanagement en crowdcontrol? Aarzel niet en neem contact met ons op. Onze adviseurs lichten in een persoonlijk gesprek te mogelijkheden aan u toe en denken graag met u mee over een maatwerkoplossing. Een oplossing specifiek voor uw situatie.