Slimme Druktemeter voor milieustraten, afvalstations en vuilstorten

Terug

Het wordt drukker in milieustraten, afvalstations en vuilstorten, want veel mensen grijpen de lockdown aan om klussen in en om huis op te pakken. Bent u eigenaar of beheerder van een milieustraat en wilt u de drukte in goede banen leiden? Maak gebruik van de Slimme Druktemeter!

Momenteel zit heel Nederland in een lockdown. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn onder andere niet-essentiële winkels, horecagelegenheden, sportscholen, zwembaden, theaters en bioscopen gesloten. Een avondje theater zit er momenteel niet in, net als winkelen, dineren, borrelen, sporten en zwemmen. Veel mensen gaan daarom op zoek naar een ander tijdverdrijf, namelijk het oppakken van klussen in en om huis. De tuin wordt eindelijk onder handen genomen, de badkamer wordt vernieuwd en alle muren in huis worden gestuukt en opnieuw geverfd. 
 

Het wordt drukker in milieustraten, afvalstations en vuilstorten. Tuin- en snoeiafval wordt weggebracht, net als sloopafval en puin.


Drukte in milieustraten, afvalstations en vuilstorten

Doordat Nederlanders massaal aan het klussen zijn geslagen of aan een grote opruiming zijn begonnen, wordt het drukker in milieustraten, afvalstations en vuilstorten. Tuin- en snoeiafval wordt weggebracht, net als sloopafval en puin. Bent u eigenaar of toezichthouder van een milieustraat en wilt u de drukte reguleren? Maak kennis met de maatwerkoplossingen van de Slimme Druktemeter! De Slimme Druktemeter kan u namelijk over verschillende manieren ondersteunen, zodat de drukte gereguleerd wordt en onveilige situaties worden vermeden. Hieronder lichten we verschillende toepassingen uit. 

 1. Wachtrij meten en actuele wachttijd communiceren
  Wilt u de bezoekers van uw milieustraat laten weten hoe druk het is en wat de actuele wachttijd is? Een camera bij de ingang van uw milieustraat signaleert het aantal wachtende auto’s. Een X aantal auto’s staat voor een bepaalde wachttijd. Deze tijd kunt u communiceren naar bezoekers, bijvoorbeeld via uw website of socialmediakanalen. Ook kunt u bezoekers bij aankomst informeren over de wachttijd, bijvoorbeeld met een tekstkar of digitaal bord.
   
 2. Dashboard met verwachtte drukte 
  Zijn de camera’s enkele weken actief, dan kunt u gebruikmaken van de verkregen data van de afgelopen weken. Is het op dinsdagen om 10.00 uur rustig in uw milieustraat en op zaterdagmiddag om 14.00 uur heel druk? Dan kunt u dit aan uw bezoekers laten weten. Werk bijvoorbeeld met een grafiek op uw website: in de grafiek staat de verwachtte dagelijkse drukte vermeld. Deze gegevens zijn gebaseerd op historische meetgegevens. 
   
 3. Overige oplossingen Slimme Druktemeter
  Naast bovenstaande twee toepassingen, is het mogelijk om verdere automatiseringen toe te passen. Zo kunt u bijvoorbeeld meten hoe lang bezoekers gemiddeld in uw milieustraat zijn. Dit wordt gedaan door een camera bij de ingang én de uitgang van de milieustraat te plaatsen. De camera herkent de kentekens van de auto’s en meet zo hoe lang de auto aanwezig is geweest. Is iemand gemiddeld 5 minuten aanwezig, dan kunt u nóg nauwkeuriger de wachttijd berekenen. Met inachtneming van de privacyregels kan eventueel de Slimme Druktemeter worden ingezet om te meten hoe vaak mensen de milieustraat bezoeken en hoe veel vuil ze per keer storten. Het uitwisselen van data met uw bestaande systemen is ook mogelijk.
   

Ook gebruikmaken van de Slimme Druktemeter? 

De oplossingen van de Slimme Druktemeter zijn altijd maatwerk: ze worden afgestemd op uw specifieke toepassing en uw specifieke vraag. Wilt u op uw milieustraat, afvalstation of vuilstort gebruikmaken van onze slimme maatwerkoplossingen? Aarzel niet en neem contact met ons op! Onze adviseurs nodigen u graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek en leggen de mogelijkheden aan u voor.