Slimme oplossingen voor een veiliger ziekenhuis

Terug

In deze coronatijden is het belangrijk om drukte te managen en bezoekersstromen te reguleren. Ook in ziekenhuizen. De slimme druktemeter heeft enkele slimme oplossingen voor het managen van drukte en het weren van misdragende en agressieve bezoekers. Zo wordt het veiliger in uw ziekenhuis. Lees hier meer informatie. 

Het aantal coronabesmettingen neemt zienderogen toe. Dagelijks worden er in Nederland duizenden nieuwe besmettingen vastgesteld en meer en meer mensen moeten worden behandeld in het ziekenhuis. Hoe kunnen we het aantal besmettingen terugdringen? Velen van ons vinden het, ondanks de opgelegde maatregelen, lastig om voldoende afstand te houden van anderen. Dat geldt niet alleen in de privésfeer, maar ook in de supermarkt, op de woonboulevard, in het openbaar vervoer en op het werk. Op plekken waar veel mensen samenkomen, wordt het steeds moeilijker om social distancing te waarborgen. 
 

Bezoekers lopen schouder aan schouder en houden onvoldoende afstand.


Grote drukte in ziekenhuizen

Eén van de plekken waar het lastig is om voldoende afstand te bewaren, is het ziekenhuis. In de ontvangsthal en bij de poliklinieken, de prikpost en de parkeerkaartautomaten kan bij tijd en wijle grote drukte ontstaan. Bezoekers lopen schouder aan schouder en houden onvoldoende afstand in bijvoorbeeld wachtruimtes. Van anderhalve meter afstand is weinig sprake. Veelal hebben ziekenhuizen beveiligers en facilitair medewerkers in dienst die moeten toezien op de naleving van de maatregelen. Zij moeten de drukte reguleren en bezoekersstromen in goede banen leiden. Hierbij kunnen ze gebruikmaken van de slimme druktemeter. 

Drukte managen met slimme druktemeter

De slimme druktemeter is een handig hulpmiddel: het helpt beveiligers en facilitair medewerkers bij het tellen van het aantal bezoekers, zodat zij bij drukte kunnen ingrijpen. Camera’s tellen bezoekers in het ziekenhuis, bijvoorbeeld in de ontvangsthal of bij de poliklinieken. De camera’s worden gekoppeld aan onze slimme software: zo leren wij de camera’s dat ze enkel de personen tellen die een virtuele lijn passeren of het aantal personen tellen in een afgekaderd gebied. De slimme druktemeter geeft vervolgens een seintje aan de beveiligers en facilitair medewerkers wanneer het te druk en de afstand tussen mensen kritisch wordt. Ook kan er bij de ingang van het ziekenhuis of de poliklinieken een indicator worden geplaatst. Deze geeft aan of het (te) druk is en geeft mensen het advies om voldoende afstand te houden. 
 

Ziekenhuizen krijgen steeds vaker te maken met agressiviteit.


Agressieve bezoekers in het ziekenhuis

Onze aanvullende oplossingen kunnen ook op een andere manier worden ingezet, namelijk bij het signaleren van misdragende of agressieve bezoekers. Ziekenhuizen krijgen steeds vaker te maken met agressiviteit. Bezoekers houden zich niet meer aan de coronamaatregelen en volgen de aanwijzingen van het ziekenhuispersoneel niet op. Worden ze aangesproken op hun gedrag, dan kunnen de medewerkers rekenen op een grote mond of op geweld. Uit een peiling van NU'91, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, blijkt dat 60 procent van de ondervraagde zorgmedewerkers meer agressie ervaart die voortvloeit uit de coronamaatregelen. Een kwart van het zorgpersoneel heeft de afgelopen maanden zelfs te maken gehad met fysiek geweld. Een zorgwekkende ontwikkeling. 

Digitale poortwachter voor misdragende bezoeker

Bezoekers die zich misdragen, kunnen door de beveiligers een gele of rode kaart krijgen. De gele kaart geldt als waarschuwing en bij een rode kaart is de bezoeker voor een bepaalde periode niet meer welkom. Maar hoe ziet u erop toe dat deze misdragende bezoeker het ziekenhuis niet meer betreedt? Onze digitale poortwachter kan tijdig deze ongewenste bezoekers detecteren zo kan de beveiliger de misdragende bezoeker in de gaten houden of de toegang weigeren. Uiteraard allemaal binnen de geldende privacyregelgeving. 

Interesse? Neem contact met ons op!

Deze oplossingen van de slimme druktemeter zijn erop gericht dat het veiliger wordt in ziekenhuizen. Zo kan drukte worden gemanaged en ontstaan er geen onveilige situaties. Ook kan de digitale poortwachter bijdragen aan het terugdringen van agressiviteit door het tijdig detecteren van misdragende en agressieve bezoekers. Wilt u de slimme druktemeter implementeren in uw ziekenhuis? Aarzel niet en neem contact met ons op. In een persoonlijk adviesgesprek bespreken onze adviseurs de mogelijkheden graag met u. Indien gewenst, kunnen wij u een demo geven.