Grensbewaking Gibraltar gebruikt slimme druktemeter-techniek

Branche - Douane & toerisme

De slimme druktemeter wordt op tal van plekken ingezet. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Zo worden onze oplossingen momenteel gebruikt in Gibraltar. Met de slimme druktemeter krijgen de douanemedewerkers inzicht in het aantal mensen dat Gibraltar bezoekt. Lees hier meer informatie over deze internationale case!

Gibraltar ligt in het uiterste zuiden van Spanje – vlakbij de bekende kustplaatsen Málaga en Marbella en op steenworpafstand van Marokko. Hoewel Gibraltar in Spanje ligt, is het een kolonie van Groot-Brittannië. Het is Brits overzees gebied: er wordt Engels gesproken en men kan er betalen met de pond (Gibraltarees pond of GIP). Jaarlijks komen er mensen van over de hele wereld om een bezoek te brengen aan de stad én de Rots van Gibraltar. Zij willen er btw-vrij winkelen in één van de vele winkels, ze willen de Rots van Gibraltar beklimmen en ze willen de aanwezige apen bewonderen. Kortom: Gibraltar is een toeristische trekpleister van formaat.

Grensbewaking maakt gebruik van techniek slimme druktemeter

Om het aantal inkomende bezoekers te detecteren en registreren, maakt de grensbewaking van Gibraltar gebruik van de slimme druktemeter-techniek. De douane wil inzicht in het aantal bezoekers, zodat bezoekersstromen kunnen worden gereguleerd. Er zijn twee centrale grensovergangen: een Spaanse grensovergang en een Engelse grensovergang (grensovergang Gibraltar). Deze overgangen zijn bemand, maar er vinden vrijwel geen actieve controles plaats. Wel zijn er bij de drie toegangspunten bij de grensovergang van Gibraltar verschillende veiligheidscamera’s geplaatst. De slimme druktemeter maakt gebruik van deze bestaande camera’s. Onze VAx® video-analyseoplossing gebruikt de camerabeelden en analyseert de data voor het tellen van personen, fietsen én voertuigen (zoals auto’s, vrachtwagens en bussen).

Overzichtelijk dashboard

De druktemeter registreert het aantal inkomende personen, fietsen én voertuigen op de drie toegangspunten. Deze gegevens verschijnen in een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard is aangepast aan de specifieke wensen en eisen die de grensbewaking aan het dashboard stelt. De douanemedewerkers kunnen dit dashboard eenvoudig raadplegen en zij kunnen – indien er teveel bezoekers zijn – hierop acteren. Zo kunnen ze besluiten de grenzen tijdelijk te sluiten of te werken met een wachtrij. Uiteraard wordt er veilig omgesprongen met de privacy van bezoekers: de gegevens worden niet opgeslagen, maar ze geven de douanemedewerkers realtime inzicht in de actuele drukte.

Ook gebruikmaken van slimme druktemeter?

De grensbewaking van Gibraltar is zeer tevreden met de video-analyseoplossing met slimme druktemeter-techniek. Bij een succesvolle inzet kunnen onze video-analyseoplossingen ook worden toegepast bij andere grensovergangen. Wilt u meer informatie over deze case? Of heeft u interesse in de slimme druktemeter en wilt u gebruikmaken van onze slimme oplossingen voor crowd management en het reguleren van bezoekersstromen? Aarzel niet en neem contact met ons op! In een persoonlijk kennismakingsgesprek lichten wij de mogelijkheden aan u toe en kunnen u desgewenst voorzien van een gratis demo

Download direct onze uitgebreide whitepaper

U ontvangt deze per e-mail

Blogs slimme druktemeter