Slimme Druktemeter voor Woonboulevard Breda XXL

Branche - Woonboulevards

Woonboulevard Breda XXL maakt gebruik van de slimme druktemeter. Willen mensen een bezoek brengen aan de woonboulevard, dan kunnen ze vooraf de druktemeter raadplegen op de website en online kanalen. Met een verkeerslicht wordt aangegeven of het (te) druk is of niet. Zo wordt de drukte gereguleerd én geoptimaliseerd.

Woonboulevard Breda XXL is de grootste openluchtwoonboulevard van Nederland en één van de grootste meubelboulevards van Europa. Mede dankzij het uitgebreide en attractieve winkel- en productaanbod, trekt Woonboulevard Breda XXL dagelijks tal van bezoekers uit onder andere Nederland én België. Om deze bezoekers op een veilige en verantwoorde manier te ontvangen, is het belangrijk dat de bezoekersstromen gereguleerd worden. Zo wordt massale drukte (en hiermee eventuele onveilige situaties) voorkomen.

Veilig shoppen is het voornaamste

Woonboulevard Breda XXL gaf op haar website en online kanalen al een algemene indicatie van daluren. Dit bleek echter niet voldoende effectief, want bezoekers bleven massaal komen – ook op reeds drukke tijdstippen. De veiligheid kon zo niet voldoende worden gewaarborgd en de gemeente dreigde in te grijpen. Veilig shoppen is het voornaamste en is in het belang van iedereen. Daarom was de woonboulevard naarstig op zoek naar een goede en constructieve oplossing om de bezoekersstromen te reguleren.

Trackers tellen aanwezige auto’s

De oplossing die Woonboulevard Breda XXL zocht, werd geboden met de slimme druktemeter van Future Connections en iBiZZ. Bij de drie toegangswegen van de woonboulevard werden trackers geplaatst die gekoppeld zijn aan video-analytics. Deze trackers tellen realtime de auto’s die op dat moment op de woonboulevard zijn. De telling gebeurt volledig automatisch en is privacy-proof met inachtneming van de geldende privacyregels. De gegevens die met de telling worden opgehaald, worden automatisch gekoppeld aan de online kanalen van Woonboulevard Breda XXL, zoals de website, Google Ads, Google My Business en socialmediakanalen. Zo kunnen de woonboulevardbezoekers vooraf nagaan hoe druk het op dát moment is.

Drukte weergeven met verkeerslicht

In het geval van Woonboulevard Breda XXL werken we met een verkeerslicht: deze maakt op een visuele manier duidelijk hoe de livesituatie is. Zien bezoekers een groen verkeerslicht, dan is het rustig op de woonboulevard en zijn bezoekers welkom. Is het verkeerslicht oranje, dan is het druk, maar kunnen bezoekers wel komen voor een noodzakelijke boodschap. Is het verkeerslicht rood, dan is het té druk en worden bezoekers verzocht op een ander moment terug te keren. Deze oplossing is volledig op maat gemaakt voor Woonboulevard Breda XXL en is tot stand gekomen door adequaat handelen en out of the box-denken door zowel de klant als door Future Connections en iBiZZ.

Automatische koppeling met Google Ads

Een mooie samenkomst van techniek en communicatie, is de automatische koppeling van de slimme druktemeter met Google Ads. Zoeken bezoekers op Google naar ‘Woonboulevard Breda’, dan verschijnen er bovenin Google-advertenties. Tussen 09.00 ’s morgens en 21.00 ’s avonds worden hier speciale druktemeter-advertenties getoond. Ieder kwartier wordt de huidige status automatisch bijgewerkt, zodat deze altijd up-to-date is. Op basis van de huidige status worden de advertenties en sitelinks aangepast.

Ook interesse in de slimme druktemeter?

Wilt u meer informatie over dit bijzondere project voor Woonboulevard Breda XXL? Of heeft u interesse in een soortgelijke oplossing om bezoekersstromen te reguleren én te optimaliseren? Schroom niet en neem contact met ons op. Graag komen wij langs om samen met u een maatwerk oplossing te ontwikkelen. 

Woonboulevard Project

 

Download direct onze uitgebreide whitepaper

U ontvangt deze per e-mail

Blogs slimme druktemeter